Sparta wint in Deventer na rood voor invaller Suk

In tegenstelling tot RKC Waalwijk is het gedegradeerde Sparta Rotterdam het nieuwe seizoen wél begonnen met een overwinning. Go Ahead Eagles werd in Deventer met 2-1 verslagen.

Tot de 54ste minuut zag het er niet naar uit dat de ploeg van trainer Jan Everse met drie punten zou terugkeren naar Rotterdam. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar gaf de regie al snel uit handen. Sparta mocht dan ook van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond voor Go Ahead. Patrick Gerritsen volleerde in de achtste minuut knap een voorzet van Luis Pedro binnen.

De thuisclub kreeg daarna ook enkele goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar liet dit na. Toen de in de rust ingevallen Joey Suk (foto) in de negende minuut van de tweede helft rood kreeg, kantelde de wedstrijd. In de 62ste minuut maakte Kevin Strootman de 1-1 na goed doorkoppen van Michiel van den Berg, maar daar bleef het niet bij voor de tien van Go Ahead.

Een voorzet van Donovan Slijngard in de 71ste minuut leek aan iedereen voorbij te gaan, maar de een minuut daarvoor ingevallen David Abdul tikte de bal achter Sergio Padt. Het spel golfde daarna op en neer. Go Ahead probeerde een gelijkmaker te forceren, terwijl Sparta in de tegenaanval enkele keren gevaarlijk was. Gescoord werd er echter niet meer op de Adelaarshorst.