Sparta weet weer wat winnen is, opnieuw onvrede bij Go Ahead over arbitrage

Na drie gelijke spelen heeft Sparta Rotterdam weer een overwinning geboekt in de Eredivisie. In eigen huis was de Kasteelclub te sterk voor Go Ahead Eagles, dat zich opnieuw beklaagde over de arbitrage.

Sparta Rotterdam
2 - 1
Go Ahead Eagles

Sparta kende een bliksemstart, want al na vier minuten kon het thuispubliek juichen. Een voorzet van Joshua Kitolano werd volledig gemist door Jamal Amofa en bij de tweede paal binnengewerkt door Vito van Crooij. Het was alweer zijn achtste Eredivisie-treffer van dit seizoen. De openingsfase was duidelijk voor de thuisclub, maar na een kwartier kwam Go Ahead steeds beter in de wedstrijd.

Na een klein halfuur waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar Sparta-doelman Nick Olij redde uitstekend op een kopbal van Gerrit Nauber. Kort voor rust schreeuwde iedereen bij Go Ahead om een strafschop na een duel tussen Dirk Abels en Bobby Adekanye. De Sparta-verdediger miste de bal volledig, maar scheidsrechter Jeroen Manschot en de VAR zagen er geen strafschop in. Het was voor de club uit Deventer opnieuw een flinke tegenvaller nadat er afgelopen donderdag tijdens het bekerduel met ADO Den Haag ook al twee discutabele situaties waren in het strafschopgebied van de tegenstander.

Acht minuten na rust kwam Go Ahead verdiend op gelijke hoogte door een schot van afstand van Finn Stokkers, afkomstig uit de jeugd van Sparta en tot de zomer van 2017 speler op Het Kasteel. Lang kon de ploeg van trainer René Hake echter niet genieten van de 1-1, want vijf minuten later had Sparta opnieuw een voorsprong te pakken. Tobias Lauritsen (foto) kopte op aangeven van Younes Namli raak. Dat het daarna nog lang spannend bleef, kwam door de vele gemiste kansen van Sparta die daarop volgden. Zo was Lauritsen met een kopbal voorlangs gevaarlijk, terwijl een inzet van Kitolano tegen de paal belandde. Daardoor bleef het 2-1.

Door de overwinning komt Sparta Rotterdam op 37 punten uit 21 duels, waarmee het knap zesde staat in de Eredivisie. De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft evenveel punten als nummer vijf FC Twente, dat later op de zondag nog een thuiswedstrijd speelt tegen FC Volendam. Go Ahead Eagles heeft 22 punten en bezet daarmee de twaalfde plaats.