Sparta verrast met aantrekken Van Leer

Reacties

Sparta Rotterdam is in de zoektocht naar een nieuwe doelman uitgekomen bij Benjamin van Leer. De 28-jarige sluitpost, die het voorbije seizoen geen minuut in actie kwam, komt over van Ajax. Van Leer tekent voor twee seizoenen.

Sparta verrast met aantrekken Van Leer
© Pro Shots

Van Leer maakt zijn rentree in de Eredivisie, in mei 2019 degradeerde hij als huurling met NAC Breda. Dat seizoen viel ook de sluitpost met enkele weifelende optredens in negatieve zin op. Van Leer stond sinds 1 juli 2017 onder contract bij Ajax en had nog een overeenkomst met de Amsterdammers die tot medio 2021 liep.

Bij Ajax zat hij echter op een dood spoor, de club had al toegezegd mee te willen denken bij een mogelijk vertrek. In eerste instantie speelden blessures hem bij Ajax parten, na zijn terugkeer van NAC kwam hij niet meer in de plannen van de technische staf voor.

Van Leer dankte zijn transfer naar Ajax aan een superperiode bij Roda JC Kerkrade. Met uitstekend keeperswerk was hij een belangrijke schakel bij de Kerkraadse formatie. De Van Leer uit die tijd kan voor iedere Eredivisie-club een toegevoegde waarde zijn, maar de herinneringen aan zijn laatste optredens bij NAC en het feit dat hij geen wedstrijdritme heeft, maken de keuze voor Van Leer tot een risicovolle.

De Rotterdamse club had plotseling een keepersprobleem nadat Tim Coremans een kruisbandblessure opliep en maanden aan de kant staat en nadat de Israeliër Ariel Harush terugkeerde naar zijn vaderland. Naast Van Leer zal Sparta nog een doelman aantrekken. Onduidelijk is of dit een tweede doelman of een concurrent voor Van Leer gaat zijn.

Bij Ajax verdween Benjamin van Leer volledig uit beeld. Nu heeft de keeper weer een doel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.