Sparta tegen Helmond Sport door oog van de naald

Sparta heeft zich met grote moeite weten te ontdoen van eerstedivisionist Helmond Sport. De ploeg van trainer Aad de Mos won met meer geluk dan wijsheid: 2-0.

De Rotterdammers begonnen aan het duel in de wetenschap dat de 2-1 nederlaag uit de eerste ontmoeting moest worden weggepoetst. Scoren was dus noodzakelijk. Dat deed Sparta pas twintig minuten voor tijd in de persoon van Rydell Poepon. Doordat Helmond Sport geen enkele gecreëerde kans wist te verzilveren mag Sparta nog altijd hopen op lijfsbehoud.

Sparta leek het gehele duel gebukt te gaan onder intense spanning. De ploeg grossierde in dom balverlies en speelde vrijwel geen kans bij elkaar. Helmond Sport was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Nadat de rust doelpuntloos gehaald werd, was de ploeg van trainer Jurgen Streppel in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk en had het pech dat bijvoorbeeld een kopbal van Jeffrey Altheer boven Sparta-doelman Varkevisser op de lat belandde.

Het doelpunt van Sparta kwam min of meer uit de lucht vallen, maar was daarom niet minder mooi. Lerin Duarte speelde na een goede actie met een steekbal Rydell Poepon vrij. De spits rondde bekwaam af: 1-0.

Maar ook na deze treffer bleef Helmond Sport gevaarlijk. In de hectische slotfase kon Sparta-verdediger Nick Viergever nog met twee keer geel inrukken en gooide Charles Dissels uit een spaarzame tegenaanval de wedstrijd definitief in het slot: 2-0.

Sparta Rotterdam kwam dus met de schrik vrij. In de volgende ronde treft de ploeg van trainer Aad de Mos Excelsior. Deze wedstrijden staat gepland voor donderdag 13 en zondag 16 mei. De winnaar van dat tweeluik speelt komend seizoen in de Eredivisie.