Sparta strikt Noor die vorig jaar nog in beeld was bij Feyenoord

Reacties

Sparta Rotterdam heeft donderdagavond twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd. De Noren Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano komen over van Odds BK.

Sparta strikt Noor die vorig jaar nog in beeld was bij Feyenoord
© imago

Het duo maakt de eerste seizoenshelft in Noorwegen nog af en sluit eind juli aan bij de selectie van coach Maurice Steijn. Kitolano tekent voor vier seizoenen, Lauritsen voor drie jaar, maar met een optie voor een extra seizoen.

Kitolano is een Noors jeugdinternational, die in op zestienjarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van Odds BK. Hij was vorig jaar ook nadrukkelijk in beeld bij Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen sprak toen nog zijn teleurstelling uit dat hij Kitolano niet naar De Kuip kon halen: 'Als ik geld zou hebben gehad, had Kitolano hier al gespeeld.' Nu vertrekt de middenvelder alsnog naar Rotterdam, maar dan naar Sparta.

'Joshua is een speler met heel veel potentie, die niet voor niets bij veel clubs op het lijstje stond. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring en is hij duidelijk klaar voor een volgende stap. Dat hij besluit dat Sparta die stap moet zijn, zegt veel over het goede gevoel dat we allebei overgehouden hebben aan de gesprekken. We geloven dat Joshua een aanwinst zal zijn', zegt Gerard Nijkamp, td van Sparta, op de clubsite.

Hij is ook blij met Lauritsen. 'We waren op zoek naar een spits die past bij onze speelwijze. Tobias kan zowel als aanspeelpunt, maar ook als doelpuntenmaker van waarde zijn voor Sparta', vertelt Nijkamp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.