Sparta stelt Advocaat aan als nieuwe trainer, Grim assistent

Reacties

Dick Advocaat gaat aan de slag bij Sparta Rotterdam. De zeventigjarige trainer is op Het Kasteel de opvolger van de ontslagen Alex Pastoor.

Sparta stelt Advocaat aan als nieuwe trainer, Grim assistent

Fred Grim - die eerder op weg leek naar SC Cambuur - en Cor Pot komen in het kielzog van Advocaat mee als assistenten. Het trio tekent een contract tot het einde van het seizoen. Sparta hoopt dat de ervaren trainer erin slaagt om de club in de Eredivisie te houden. Halverwege de competitie heeft de club net als Roda JC Kerkrade elf punten, maar de Limburgers hebben een wedstrijd meer afgewerkt.

Advocaat, die in de periode 1980-82 speelde voor Sparta, was van mei tot november bondscoach van het Nederlands elftal. In zijn derde ambstermijn als eindverantwoordelijke slaagde hij er niet in om Oranje naar het WK te loodsen. Van de zeven interlands werden er weliswaar zes winnend afgesloten, maar dat bleek niet voldoende.

Eerder was Advocaat in Nederland werkzaam als trainer van Haarlem, SVV, FC Dordrecht, PSV en AZ. Twee seizoenen geleden maakte hij tijdelijk deel uit van de technische staf van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.