Sparta-spits Emegha hard op weg naar België

Reacties

De kans is groot dat Emanuel Emegha op Deadline Day vertrekt bij Sparta Rotterdam. Antwerp FC, de huidige nummer twee van de Belgische Jupiler Pro League, is dicht bij het aantrekken van de spits.

Sparta-spits Emegha hard op weg naar België
© Pro Shots

De achttienjarige Emegha werd opgeleid bij Sparta en had al eerder naar het buitenland kunnen vertrekken. Zijn doel was echter om eerst door te breken bij Sparta, om de club vervolgens aan een mooie transfersom te helpen. Na anderhalf jaar in het eerste elftal lijkt hij nu op weg naar Antwerp. De clubs zijn het bijna met elkaar eens over de transfervoorwaarden.

Emegha brak vorig seizoen door in het eerste elftal van Sparta, dat in augustus zijn contract nog openbrak en verlengde tot medio 2024. Hij speelde tot dusver 35 duels in de Eredivisie en was daarin driemaal trefzeker. Dit seizoen deed hij in negentien van de twintig competitieduels mee; alleen in de laatste speelronde, tegen FC Utrecht, zette coach Henk Fraser hem niet in.

Eerder werd al bekend dat ook Michaël Heylen en Bryan Smeets mogelijk nog weggaan bij Sparta. Daar staat de waarschijnlijke komst van Lazio-linksback Riza Durmisi tegenover. Technisch directeur Gerard Nijkamp hoopt verder voor het sluiten van de markt nog een centrale verdediger te kunnen strikken.

In de voorbereiding op dit seizoen sprak VI nog met Emegha. Lees zijn verhaal hier:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.