Sparta Rotterdam veroordeeld tot nacompetitie

Trainer Aad de Mos kan zijn ploeg gaan voorbereiden op de nacompetitie. FC Utrecht veroordeelde Sparta Rotterdam met een ruime 3-0 zege tot de play-off.

De Mos kreeg als opvolger van Frans Adelaar de opdracht Sparta te behoeden voor degradatie uit de Eredivisie. De Haagse trainer wacht nog een zware klus getuige de wedstrijd van zijn spelers tegen FC Utrecht.

In de twintigste minuut ging het mis voor de Kasteelclub. Jacob Lensky mocht opstomen en gebruikte de ruimte om met zijn rechterbeen de bal achter keeper Aleksander Seliga te prikken. Erik Falkenburg kreeg de zwarte piet van De Mos, die de jonge middenvelder direct naar de kant haalde.

Op slag van rust kon Sparta even hopen op een goed resultaat na een overtreding van Michel Vorm op Rydell Poepon. De keeper van FC Utrecht revancheerde zich op de Sparta-spits door de strafschop te pakken.

Sparta wilde wel maar maakte in de tweede helft weinig klaar. Misschien wel kenmerkend voor de verloren middag van de Rotterdammers was de 2-0 van FC Utrecht. Een mislukte vrije trap van Sparta vormde de inleiding voor de genadeklap van Ricky van Wolfswinkel uit de counter.

Een kwartier voor het einde velde invaller Erixon Danso het vonnis over Sparta, dat door de overwinningen van ADO Den Haag en VVV-Venlo de nacompetitie niet meer kan ontlopen.