Sparta profiteert na worsteling met Emmen optimaal van rode kaart

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond op Het Kasteel drie punten gepakt tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Maurice Steijn legde na een rode kaart van Emmen-verdediger Miguel Araujo de gasten over de knie. Sparta stijgt door de zege naar de zesde plaats.

Sparta Rotterdam
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Sparta begon voortvarend aan de ontmoeting op Het Kasteel. De Emmen-defensie zag Vito van Crooij over het hoofd bij een voorzet van Michael Pinto, waarna de aanvaller de openingstreffer binnen kopte. Van Crooij maakte zijn vijfde goal van het seizoen (alle vijf in thuiswedstrijden) en evenaarde daarmee zijn aantal goals van vorig seizoen.

Het openingsdoelpunt bleek een spaarzaam hoogtepunt in de eerste helft. Zowel Sparta als Emmen wist nauwelijks voor gevaar te zorgen voor het vijandelijke doel. De bezoekers werden alleen dreigend uit een vrije trap van Mark Diemers, waarbij Dirk Abels met een kopbal zijn eigen doelman Nick Olij aan het werk zette.

Hoofdrol Araujo
Emmen-trainer Dick Lukkien bracht na rust nieuwe verse krachten binnen de lijnen en één van hen was al snel belangrijk voor de bezoekers. Mohamed Bouchouari stelde Ole Romeny zes minuten na rust in staat om de 1-1 binnen te tikken. Na de opsteker via Romeny volgde twintig minuten later een flinke tegenslag voor Emmen: Araujo moest na zijn tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken. Binnen tien minuten werd hij twee keer bestraft.

De overtalsituatie inspireerde Sparta om meer gas te geven en dat leverde snel succes op. Kort nadat een tweede doelpunt van Van Crooij werd afgekeurd vanwege buitenspel van invaller Koki Saito, wist Bart Vriends wel reglementair te scoren. De verdediger knikte de 2-1 binnen uit een corner van Van Crooij. Voor Emmen was het al de zesde tegengoal van dit seizoen in het laatste kwartier.

Arno Verschueren was daarna dicht bij een derde doelpunt voor Sparta, maar doelman Eric Oehschlägel voorkwam nog meer leed voor de bezoekers. Emmen dacht in de extra tijd nog met een punt huiswaarts te kunnen keren, maar een tweede treffer van Romeny vanuit een klutssituatie werd afgekeurd vanwege buitenspel. Sparta-invaller Mario Engels bepaalde vervolgens diep in blessuretijd de eindstand alsnog op 3-1.