Sparta-pareltje Emegha laat zich zien in oefenduel met BVB-sterren

Reacties

Sparta Rotterdam heeft de voorbereiding afgesloten met een nederlaag op bezoek bij grootmacht Borussia Dortmund. De Duitse goals werden gemaakt door twee bijzondere spelers: de van een zware blessure teruggekeerde Marco Reus en het Nederlandse talent Immanuel Pherai. Namens de Spangenaren liet pareltje Emanuel Emegha zich gelden.

Sparta-pareltje Emegha laat zich zien in oefenduel met BVB-sterren
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

In het allerlaatste oefenduel van een Eredivisie-club in deze voorbereiding begon Sparta-trainer Henk Fraser op het trainingscomplex van BVB in bijna zijn sterkste opstelling. Hij moest het wel doen zonder Abdou Harraoui, die bij Jong Oranje zit. De middenvelder staat normaal gesproken in de basis wanneer Sparta komende zondag het nieuwe Eredivisie-seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen Ajax, maar dat was de enige sterkhouder die er maandag niet bij was.

De Rotterdammers troffen een Dortmund met de nodige grote namen. Zo speelden Mats Hummels, Lukasz Piszczek, Giovanni Reyna, terwijl ook Emre Can en Julian Brandt (die zondag namens Duitsland allebei nog meespeelden in het Nations League-duel met Zwitserland) aan de start verschenen. Ook de van Real Madrid gehuurde aanvaller Reinier startte, hij maakte daarmee zijn officieuze debuut.

De meest opmerkelijke naam in de basisopstelling was echter die van Marco Reus. De aanvoerder kwam op 4 februari 2020 voor het laatst in actie voor BVB, maar daarna hield een zware spierblessure hem zeven maanden aan de kant. Tegen Sparta mocht hij eindelijk weer eens opdraven. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, want Reus was verantwoordelijk voor de 1-0: hij soleerde fraai door de Sparta-verdediging en schoot vervolgens raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die goal viel in de 61ste minuut, na een eerste helft waarin Sparta knap stand hield tegen een sterker Dortmund. Sterker nog: Jeffry Fortes kreeg een prima kans op de 0-1, maar stuitte op doelman Marwin Hitz. Een paar minuten na de openingsgoal was het overigens meteen wederom raak. De door AZ opgeleide Pherai (de negentienjarige Amsterdammer werd in 2017 opgepikt door Dortmund) schoot van dichtbij raak.

De eindstand werd echter knap 2-1, dankzij Emegha. Het zeventienjarige talent zette de aanval zelf op en combineerde met mede-talent Sven Mijnans (20), waarna hij de aansluitingstreffer liet aantekenen. Verder kwamen de Rotterdammers niet, maar Fraser zal ongetwijfeld positieve punten kunnen halen uit de nipte nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.