Sparta niet paniekerig de markt op na wegvallen Kharchouch

Reacties

Na het nieuws dat Reda Kharchouch zo'n twee maanden buitenspel staat vanwege een meniscusoperatie wordt Henk van Stee constant gebeld door zaakwaarnemers die nog wel een spits over hebben voor Sparta Rotterdam. Vooralsnog ziet het er echter niet naar uit dat er een extra aanvaller bij gaat komen op Het Kasteel. Sparta neemt geen financiële risico's.

Sparta niet paniekerig de markt op na wegvallen Kharchouch
© Pro Shots

Kharchouch kwam deze zomer na een bijzonder succesvol eerste seizoen als profvoetballer over van Telstar en moet de nieuwe doelpuntenmaker van Sparta gaan worden. De aanvaller heeft in de voorbereiding echter nog geen minuut kunnen maken en moet voorlopig geduldig zijn. Donderdag werd bekend dat Kharchouch geopereerd moet worden en pas in november aan zijn debuut kan gaan denken.

De supporters schreeuwen om aanvallende versterking, maar Van Stee bewaart de rust. 'We voeren hier bij Sparta een financieel goed beleid en nemen geen risico's', zei de technisch directeur vrijdag na het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. 'We krijgen nu veel spitsen aangeboden, maar je moet jezelf dan afvragen: die jongens die nu vrij zijn, zullen die echt een versterking voor ons zijn?'

Volgens Van Stee heeft Henk Fraser bovendien nog altijd voldoende smaken voorin. Tegen ADO begon Bryan Smeets als valse spits naast Lennart Thy. 'Vorig seizoen heeft Mohamed Rayhi ook voorin gespeeld en Danzell Gravenberch doet het veel beter dan veel mensen hadden verwacht. Dat is echt een tank. Emanuel Emegha ontwikkelt zich ook goed. Zo hebben we nog wel wat te kiezen. Misschien kunnen we nog wat doen als er een sponsor met een zak met geld komt, maar voor nu ziet het ernaar uit dat we het met deze groep gaan doen.'

Sparta begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Voor die seizoenstart oefent de ploeg van Fraser maandag nog in Duitsland tegen Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.