Sparta kiest voor assistent Steijn als nieuwe hoofdtrainer

Reacties

Jeroen Rijsdijk (46) moet de nieuwe hoofdtrainer van Sparta Rotterdam worden. Zo lost de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen het vertrek van Maurice Steijn naar Ajax intern op.

Sparta kiest voor assistent Steijn als nieuwe hoofdtrainer
© Pro Shots

Rijsdijk was in het afgelopen voetbaljaar de rechterhand van Steijn. Toen de succestrainer naar Ajax vertrok, wierp technisch directeur Gerard Nijkamp meerdere lijntjes uit naar mogelijke opvolgers. De bestuurder ontving echter evenzoveel afzeggingen.

Nu is besloten om Rijsdijk naar voren te schuiven. Dit weekend worden de laatste puntjes op de i gezet. Als er geen problemen aan het licht komen wordt dit voor Rijsdijk zijn tweede klus als hoofdtrainer, nadat hij eerder voor de groep stond bij Almere City. Na het ontslag van Ole Tobiasen maakte hij het seizoen 2020/21 af als interim-trainer.

Sparta begint maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Rijsdijk zal dan sowieso op het veld staan en vermoedelijk dus als eindverantwoordelijke. Het is nog niet bekend wie zijn nieuwe assistent gaat worden. Nourdin Boukhari, die net als Rijsdijk vorig seizoen ook al assistent-trainer was, blijft in ieder geval gewoon aan.

Met de keuze voor Rijsdijk hebben alle clubs in het Nederlandse betaald voetbal nu weer een hoofdtrainer. Sparta was, nadat ADO Den Haag in zee was gegaan met Darije Kalezic, de laatst overgebleven profclub zonder coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.