Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de jacht op een ticket voor de play-offs. De Rotterdammers versloegen Fortuna Sittard met ruime cijfers in eigen huis.

Sparta Rotterdam
4 - 0
Fortuna Sittard

Het duel tussen Sparta en Fortuna was een rechtstreeks duel tussen de nummer tien en negen van de Eredivisie en de thuisploeg kwam na een klein half uur op voorsprong op Het Kasteel. Arno Verschueren kopte een hoekschop van Pelle Clement via de paal tegen de touwen. De Belgische middenvelder scoorde nu vijf keer in de laatste vier thuiswedstrijden van de Rotterdammers.

In de tweede helft had Sparta de wedstrijd onder controle. In de 58ste minuut verdubbelde Tobias Lauritsen de voorsprong. De Noorse spits tikte een harde voorzet van linksback Djevencio van der Kust achter Michael Verrips. Fortuna probeerde het na de tweede treffer nog wel, maar kon nooit echt gevaarlijk worden.

In de slotfase maakte Lauritsen bovendien zijn tweede treffer. De clubtopscorer profiteerde van een enorme misser van Fortuna-verdediger Rodrigo Guth. Invaller Camiel Neghli deed daar in de extra tijd nog een schepje bovenop door na een snelle counter ook nog de 4-0 tegen de touwen te schieten.

Door de overwinning passeert Sparta concurrent Fortuna op de ranglijst. De veroverde negende plek zou aan het eind van de rit zomaar een ticket voor de play-offs om Europees voetbal kunnen opleveren.