Sparta haalt middenvelder van Valencia

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Pedro Alemañ, een middenvelder uit het tweede elftal van Valencia. De interesse in de twintigjarige Spanjaard kwam eerder deze woensdag naar buiten; in de avond blijkt de deal al te zijn afgerond. RTV Rijnmond deelt een foto van Alemañ in een Sparta-shirt.

Sparta haalt middenvelder van Valencia
© Instagram pedroaleman_8/

Alemañ is een linkspoot die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij heeft een paar keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Valencia gezeten, maar tot een debuut kwam het (nog) niet. Alemañ speelde zijn wedstrijden in het tweede elftal, dat actief is op het vierde niveau van Spanje.

Alemañ had bij Valencia nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar mocht volgens Spaanse bronnen transfervrij vertrekken. Sparta lijkt met de komst van de de technicus te anticiperen op een mogelijk vertrek van Sven Mijnans, wiens contract op Het Kasteel nog anderhalf jaar doorloopt. Ook Arno Verschueren en Joshua Kitolano hebben zich in de afgelopen maanden in de kijker gespeeld.

Bij Sparta heeft Alemañ tot de zomer van 2025 getekend.

Sparta wil zich in januari ook nog versterken met een spits. In de wandelgangen doken de afgelopen week de namen van Jürgen Locadia en Nicolai Jørgensen op, maar zij zijn niet in beeld om de vertrokken Mario Engels op te volgen. Vorige week vertelde technisch directeur Gerard Nijkamp al aan VI dat hij een geschikte kandidaat gevonden had; een naam wilde hij toen niet prijsgeven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.