Sparta en Kokmeijer schikken over doodschop

Het slepende conflict tussen Sparta Rotterdam en Niels Kokmeijer is uit de wereld. Beide partijen kwamen een schikking overeen.

Sparta en Kokmeijer schikken over doodschop

Kokmeijer had een rechtszaak aangespannen omdat hij na een dubbele beenbreuk zijn profloopbaan moest beëindigen. De voormalige aanvaller liep de ernstige blessure op als speler van Go Ahead Eagles na een schop van Rachid Bouaouzan, die toen voor Sparta Rotterdam uitkwam.

'Ik vecht door voor iets waar ik juridisch gezien recht op heb', vertelde Kokmeijer in maart van dit jaar nog aan Voetbal International over zijn eis tot schadevergoeding. 'In december 2004 toen ik mijn been brak, was ik 26 en gemiddeld voetbalt een speler door tot zijn 34ste of 35ste. Het aantal jaren salaris dat ik misloop zit in onze eis, net als onkosten, materiële schade en letselschade.'

Hoe hoog het schikkingsbedrag is waarover Sparta en Kokmeijer het eens zijn geworden, is niet bekendgemaakt. De oorspronkelijke eis was een bedrag van 850 duizend euro. De arbitragecommissie van de KNVB bepaalde eerder dat Sparta Kokmeijer honderdduizend euro diende te betalen als tegemoetkoming voor gemaakte onkosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen