Sparta en Groningen ploeteren samen verder in onderste regionen

Sparta en FC Groningen zijn zondag niet verder gekomen dan een gelijkspel. De doelpunten vielen in de eerste helft. Cyril Ngonge opende de score voor Groningen, Bryan Smeets maakte vijf minuten later gelijk. Beide ploegen schieten niets op met het gelijkspel en bivakkeren in de onderste regionen van de Eredivisie.

Sparta Rotterdam
1 - 1
FC Groningen

Sparta was in de beginfase de gevaarlijkste ploeg. Smeets kreeg na twee minuten al de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Uit een hoekschop schoot hij de bal rakelings naast. Vito van Crooij kreeg daarna ook twee mogelijkheden, maar ook hij wist niet te scoren.

Aan de andere kant was het wel direct raak. Groningen had nog geen kans gekregen, maar toonde zich erg effectief. Ngonge zette op aangeven van Mo El Hankouri de ploeg van Danny Buijs na ongeveer een halfuur op voorsprong.

Sparta liet zich door het doelpunt niet van de wijs brengen. Het ging verder waar het gebleven was en dat resulteerde ook in een doelpunt. Laurent Jans speelde Smeets vrij. De middenvelder scoorde: 1-1.

Doelman Maduka Okoye onderscheidde zich even later voor zijn ploeg. Met een zweefduik wist hij een inzet van Jørgen Strand Larsen knap te redden.

Na rust kreeg het centrale duo van Sparta uit een hoekschop een enorme kans. Eerst werd een schot van Bart Vriends van de lijn gehaald, waarna Michaël Heylen van dichtbij over het doel schoot. Een andere verdediger, Dirk Abels, kreeg zo’n 25 minuten voor tijd ook een goede kans. Vanaf de rechterkant haalde de rechtsback uit, maar Peter Leeuwenburgh bracht redding. Een vrije trap van Sven Mijnans verraste de doelman van Groningen nog bijna, maar Leeuwenburgh kon met zijn voeten redden.

De grootste kans was in de absolute slotfase voor Emanuel Emegha. Hij kon de bal in vrijheid binnenkoppen, maar zijn inzet ging voorlangs. Daardoor bleef het op Het Kasteel bij 1-1.

Sparta en Groningen staan door het gelijkspel op zeventiende en zestiende plaats. Beide ploegen verzamelden zeven punten.