Sparta eert overleden Pim Doesburg

Reacties

De tribune op sportcomplex Nieuw Terbregge (hoofdfoto) van Sparta Rotterdam wordt vernoemd naar clubicoon Pim Doesburg. De in 2020 overleden Rotterdammer groeide bij Sparta uit tot een van de beste Nederlandse keepers ooit, met 687 wedstrijden is hij nog altijd recordhouder in de Eredivisie.

Sparta eert overleden Pim Doesburg
© Pro Shots

Sinds vorig jaar wordt er gewerkt aan het sportcomplex van Sparta, ook de tribune krijgt een opknapbeurt. Daarbij heeft Sparta besloten om de Pim Doesburg-tribune in het leven te roepen. Dit voornemen is gedeeld met de familie en daar werd volgens Sparta verheugd op gereageerd.

Sparta hoopt over twee weken het nieuwe sportcomplex in gebruik te nemen, na de zomerstop wordt het complex officieel geopend en zullen de beloften en jeugdelftallen weer hun wedstrijden afwerken op sportcomplex Nieuw Terbregge. Bij de onthulling van de Pim Doesburg-tribune zal de familie aanwezig zijn.

Doesburg werd opgeleid door Sparta en maakte in 1962 zijn debuut voor de Rotterdamse club. De keeper was ook actief voor PSV. Dat resulteerde uiteindelijk in het indrukwekkende aantal van 687 wedstrijden in de Eredivisie en 79 duels in de KNVB-beker. In beide competities is Doesburg recordhouder. Voor het Nederlands elftal kwam Doesburg achtmaal in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.