Sparta bezorgt SC Heerenveen flink pak slaag mede dankzij beauty Pinto

Sparta Rotterdam heeft de vijfde plaats in de Eredivisie voorlopig overgenomen van FC Twente. Zonder de zieke trainer Maurice Steijn wonnen de Rotterdammers met ruime cijfers van SC Heerenveen. Vooral het openingsdoelpunt van Mica Pinto was van grote schoonheid.

Sparta Rotterdam
4 - 0
sc Heerenveen

Steijn zat zaterdagavond ziek thuis en droeg zijn takenpakket voor het thuisduel met Heerenveen over aan assistenten Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari. Voor rust was er aanvankelijk weinig te genieten op Het Kasteel. Sparta toonde weliswaar het initiatief, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet voor het doel van Xavier Mous.

Het tandeloze Heerenveen ging alsnog kort voor rust de kleedkamer in met een achterstand. Koki Saito zette vijf minuten voor de pauze voor op Sparta-aanvoerder Pinto en de Luxemburger haalde prachtig uit. Met een snoeiharde uithaal in de kruising liet hij keeper Mous volslagen kansloos. In de blessuretijd vond ook Arno Verschueren het net voor Sparta, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de bal buiten het veld was gegaan.

Feest op Het Kasteel
Sparta nam na 51 minuten verder afstand van Heerenveen. Younes Namli sneed vanaf de rechterflank naar binnen, haalde uit en zag zijn schot van richting veranderd worden. Mous was daardoor kansloos. Heerenveen had na de 2-0 van Sparta meer balbezit, maar de Rotterdammers vergrootten ruim twintig minuten voor tijd de voorsprong.

Shurandy Sambo ramde de bal in het strafschopgebied in het doel en ontnam Heerenveen zo alle hoop op een mogelijke comeback. Tien minuten later maakte Vito van Crooij de avond nog iets mooier voor Sparta door de 4-0 te maken op aangeven van Joshua Kitolano. De Spartanen komen door de zege op de vijfde plek, met twee punten achterstand op nummer vier AZ, dat nog een duel tegoed heeft. Concurrent FC Twente komt zondag in actie tegen FC Utrecht.