Spannende Old Firm brengt Rangers de League Cup

De Schotse League Cup-finale is zondag na verlengingen beslist in het voordeel van Glasgow Rangers. De uitschakeling door PSV in het Europa League-toernooi werd zondag rechtgezet na een 2-1 overwinning op eeuwig rivaal Celtic.

Een afstandsschot van Steve Davis betekende in de 24ste minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Lang keek Celtic niet tegen een achterstand aan. Zeven minuten later bracht Joe Ledley de spanning via een kopbal terug in de wedstrijd.

Spannend bleef The Old Firm lang. Er moest een verlenging aan te pas komen om de winnaar van het toernooi te bepalen. Glenn Loovens maakte in de 73ste minuut zijn entree bij Celtic en zag hoe door toedoen van Nikica Jelavic in de 98ste minuut de prijs naar Rangers ging. De Bosnische aanvaller schoot na een counter via de binnenkant van de paal de bal in het Celtic-doel: 2-1.

In de competitie blijft het ook nog spannend tussen de rivalen. Celtic staat momenteel op de eerste plaats met 67 punten gevolgd door Glasgow met 65 punten. The Gers hebben één wedstrijd minder gespeeld en nemen bij winst weer de eerste positie over. Foto: VI Images