Spanje overleeft simpel in Noorwegen

Zonder al te veel problemen plaatste Spanje zich voor EURO 2004. Ondanks de minieme 2-1 voorsprong waarmee de ploeg van bondscoach Iñaki Sáez naar Oslo was afgereisd, bleef de ploeg simpel overeind. Spanje won met 3-0 in Noorwegen.

Noorwegen mag dat zichzelf kwalijk nemen, want de ploeg van bondscoach Nils Johan Semb leek weer voor het behoudende en afwachtende spel te kiezen. Spanje werd het balbezit gegund en kwam zodoende ook zelden onder druk te staan.

Sterker, Spanje was de enige ploeg die voor gevaar zorgde. Het was dan ook weinig verrassend dat Spanje op voorsprong kwam. Valerón zette in de 34ste minuut Raúl alleen voor doelman Espen Johnsen en passeerde de Noor met een schuiver.

Uitblinker Valerón besliste de tweestrijd in de vijftigste minuut. Basma verwerkte een pass van Raúl verkeerd, waarna de spelmaker van Deportivo La Coruña de bal oppikte en Vicente in staat stelde te scoren: 2-0. Zeven minuten later bepaalde Joseba Etxebarria de eindstand op 3-0. Hij scoorde omdat doelman Johnsen de bal verkeerd wegwerkte, waarna de Spaanse aanvaller simpel raak kopte. Zo zorgde Johnsen, de held van Valencia, voor de nekslag van zijn eigen ploeg.