Spanje Onder-19 Europees kampioen

Spanje Onder-19 is Europees kampioen geworden. In de finale was La Roja, met Marco Asensio Willemsen in de basis, met 2-0 te sterk voor Rusland.

Asensio (foto) wierp zich op tot een van de uitblinkers aan Spaanse zijde. De negentienjarige zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, die in clubverband uitkomt namens Real Madrid, trok daarmee de sterke lijn van zijn vorige EK-wedstrijden door.

Spanje kwam in de finale nauwelijks in de problemen, vooral doordat het voetbaltechnisch veel meer in huis had dan de Russen. Borja Mayoral opende zeven minuten voor de pauze de score. Invaller Matias Nahuel maakte in de 79ste minuut de beslissende 2-0 na een prachtige pass van Asensio.

Met de overwinning namen de Spanjaarden zoete wraak voor de nederlaag tegen Rusland (3-1) in de groepsfase van het toernooi. Nederland Onder-19 eindigde in diezelfde groep derde en plaatste zich daardoor niet voor de halve finale.