Spanje lyrisch over Danjuma: 'Vernietigende potentie, nachtmerrie voor verdedigers'

Reacties

Arnaut Danjuma blijft maar imponeren in Spanje. De sportkranten zijn bijzonder lovend over de Nederlandse aanvaller, terwijl ook zijn trainer Unai Emery ziet dat de 24-jarige aanvaller stappen aan het maken is.

Spanje lyrisch over Danjuma: 'Vernietigende potentie, nachtmerrie voor verdedigers'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Het kan niet op voor Danjuma. De aanvaller is de laatste weken in topvorm en liet dat ook zondag zien: hij maakte beide goals tijdens de 2-0 zege op Real Betis. 'Danjuma strafte de verdedigende fouten af en noteerde zijn eerste dubbelslag', zo schrijft Marca. 'De Nederlandse aanvaller liet wederom zijn vernietigende potentie zien.'

Ook El Mundo Deportivo is geïmponeerd. 'Met alle afwezigen voorin deed Danjuma exact wat Emery van hem verwachtte. Hij speelde een zeer complete wedstrijd en was (samen met Yeremi Pino) een nachtmerrie voor de defensie van Betis.' Met zijn twee goals werd Danjuma overigens de eerste Nederlander in tien jaar tijd met twee goals in één Spaanse wedstrijd. Hij volgde Royston Drenthe op, die in april 2011 voor Hercúles tweemaal scoorde.

Zijn trainer Emery was na afloop dan ook lyrisch over hem. 'We zochten deze zomer naar een speler zoals hij. Sinds zijn komst past hij zich steeds een beetje aan, stapje voor stapje. De taal is nog een barrière, maar we kunnen in het Engels communiceren. We zijn aan het kijken waar hij het best tot zijn recht komt, waar hij zijn kwaliteiten het best kan benutten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.