Spanje en Portugal gaan gezamenlijk voor WK-organisatie

Reacties

Spanje en Portugal willen samen het WK in 2030 organiseren. Dat hebben de voetbalbonden van beide landen zaterdag bekendgemaakt.

Spanje en Portugal gaan gezamenlijk voor WK-organisatie

De Spaanse en Portugese voetbalbonden wilden ook het WK in 2018 organiseren en kwamen ook met een officieel bid, maar toen ging Rusland er met de organisatie van het grootste mondiale voetbaltoernooi vandoor. Het toewijzen van de WK's van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar werd nadien in verband gebracht met corruptie. Destijds bepaalden nog 23 leden van het FIFA Executive Committee welk land het WK mocht organiseren. Sindsdien wordt er gestemd door de voorzitters van iedere nationale voetbalbond, 209 in totaal.

Het aanstaande WK van 2022 wordt gehouden in Qatar, waarna de Verenigde Staten, Mexico en Canada de organisatie voor het WK 2026 voor hun rekening nemen. Portugal en Spanje gaan voor 2030 de concurrentie aan met Argentinië, Paraguay, Chili en Uruguay, die mogelijk het WK gezamenlijk willen organiseren.

De bonden van Spanje en Portugal stellen de volledige steun te hebben van de regeringen. Portugal, momenteel gastland van de eindronde van de Nations League, organiseerde nog nooit het WK. Spanje was in 1982 gastland voor het WK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.