Spaanse pers geniet weer van Frenkie de Jong: 'Voetballes in een kathedraal'

Reacties

De Spaanse media lopen eigenlijk al sinds zijn komst helemaal weg met Frenkie de Jong. Ook na zijn invalbeurt tegen Internazionale wordt de Nederlander in de pers weer overladen met complimenten.

Spaanse pers geniet weer van Frenkie de Jong: 'Voetballes in een kathedraal'
© Pro Shots

Barcelona was voor het duel van dinsdagavond al zeker van een plek in de knock-outfase én de groepswinst, waardoor Ernesto Valverde de nodige basisspelers rust gaf. Lionel Messi hoefde niet eens mee te reizen naar Milaan en Marc-André ter Stegen, Sergio Busquets, Luis Suárez en De Jong begonnen op de bank. De twee laatstgenoemde spelers vielen na een ruim uur (bij een 1-1 tussenstand) in. De derde Barcelona-invaller, Ansu Fati, maakte uiteindelijk het winnende doelpunt: 1-2.

De Jong deed dus maar een halfuurtje mee, maar de Spaanse journalisten hebben er weer van genoten. Vooral de scribent van AS is in de wolken: 'Voetballes in een van de kathedralen van deze sport', wordt er geschreven over De Jong. 'Nu weten de Nerazzurri wat ze in Nederland met totaalvoetbal bedoelen. Frenkie deed alles perfect. Hij is gewoon een ongelooflijke speler.'

De spelersbeoordelingen van Marca.
De spelersbeoordelingen van Marca.

Marca zag een andere middenvelder uitblinken. 'Waarom speelt Carles Aleñá niet vaker?', vraagt deze krant zich af. Om vervolgens ook mooie woorden te schrijven over De Jong: 'Hij kwam in de tweede helft in de ploeg voor Ivan Rakitic. De Nederlander was de baas op het middenveld en toonde zijn enorme talent voor het vooruitgaan met de bal onder controle', aldus Marca.

SPORT merkt dat De Jong het vertrouwen van zijn ploeggenoten geniet. 'Hij begon na zijn invalbeurt direct het middenveld neer te zetten, zich bewust van de status die hij al in het team heeft', stelt de Catalaanse sportkrant. Mundo Deportivo had het ook gezien: 'Hij viel in en was meteen een ster, die zich dankzij het vertrouwen steeds beter voelt.'

De Jong hield zelf gemengde gevoelens over aan de dinsdagavond. Er was tevredenheid over het resultaat in Giuseppe Meazza, maar het zat de middenvelder dwars wat er in de Johan Cruijff Arena was gebeurd. Ajax verloor daar met 0-1 van Valencia, waardoor een weerzien met zijn oude club er dit Champions League-seizoen in ieder geval niet in zit voor De Jong.

Bekijk hier al onze video's
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.