Spaanse media vol lof: 'Dit AZ is de sensatie van de Youth League'

Er komt veel Spaanse lof richting Alkmaar na de Youth League-wedstrijd tussen AZ en Real Madrid. De Spaanse media zagen een volwassen jeugdteam te werk gaan, dat zeer effectief was.

AZ versloeg op het eigen sportcomplex de ploeg van trainer Álvaro Arbeloa met 4-0, Marca vond dat die uitslag ietwat geflatteerd was. 'Een terechte overwinning van AZ, hoewel 4-0 misschien wat overdreven is. Real Madrid had een doelpunt verdiend. Vier noodlottige minuten in de eerste helft zorgden voor de ondergang van Real Madrid, die werden afgeranseld door een geweldig AZ.'

Daarbij legt de sportkrant de aandacht op Ernest Poku, aanvaller van AZ. 'De snelheid van de Nederlanders was Real Madrid te machtig, Poku was geweldig. Het was een dag waarop persoonlijkheid en kracht getoond moesten worden en die rol nam AZ op zich. Ze creëerden de perfecte storm op het juiste moment, met Poku voorop. AZ is de sensatie van deze Youth League', is de conclusie van Marca.

Bij Sport waren ze erg verrast door deze nederlaag, juist omdat Real Madrid het dit seizoen zo goed doet. 'Niets of niemand had deze uitslag kunnen voorspellen, Real Madrid was een heel seizoen lang ongeslagen en won vorige week nog de Copa del Rey Juvenil. Real Madrid begon dominant, maar benutte zijn kansen niet. Dat deed AZ wel, zij gaan voor het eerst in de clubhistorie naar de laatste vier van de Youth League.'

AS kijkt naar het feit dat er nu geen enkele Spaanse deelnemer meer in het toernooi zit. 'Real Madrid begon superieur, maar beetje bij beetje kwam AZ in de wedstrijd. Zij gingen tekeer met de vele positiewisselingen in de aanval. AZ liet zien dat ze weten hoe ze moeten afwachten en toeslaan om een kans te benutten.'

AZ komt tegenover Sporting Portugal te staan in de halve finale, het toernooi om de prijs – inclusief troostfinale – wordt in april afgewerkt in Nyon.