AZ-talenten met knappe prestatie in Europese voetsporen van Ajax

Reacties

AZ is de tweede Nederlandse jeugdploeg in de geschiedenis van de Youth League die de halve eindstrijd van het toernooi heeft bereikt. De Alkmaarders maakten woensdag gigantisch veel indruk door Real Madrid met 4-0 te verslaan. Bij een volgend succes in Europa heeft AZ een unieke prestatie te pakken.

AZ-talenten met knappe prestatie in Europese voetsporen van Ajax
© Pro Shots

Het hoogste jeugdelftal van Ajax bereikte in 2019/20 de halve finale van de Youth League, maar met spelers als Quinten Timber en Neraysho Kasanwirjo werd de club in die fase uitgeschakeld door Benfica. AZ treft straks met Sporting Portugal ook een Portugese tegenstander en kan dus als allereerste jeugdploeg doordringen tot de eindstrijd van de mini-Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overigens kan AZ de eerste finalist in de Youth League worden, maar daarvoor vond er al Nederlands succes plaats in de NextGen Series. Deze competitie werd niet georganiseerd door de UEFA en stierf in 2013 een stille dood toen de Europese voetbalbond de Youth League begon. In de eerste editie van de NextGen Series bereikte Ajax op imponerende wijze de finale.

In de halve finale werden de talenten van Liverpool, met ene Raheem Sterling voorop, met liefst 6-0 verslagen. Viktor Fischer werd dat toernooi topscorer, mede dankzij zijn hattrick tegen Liverpool. Ook Davy Klaassen (tweemaal) en Lesly de Sa scoorden toen. In de finale tegen Internazionale ging het echter mis voor de Amsterdamse talenten. Ondanks twee rode kaarten voor de tegenstander en een doelpunt van Stefano Denswil draaide het uit op strafschoppen, die de Italianen beter namen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.