Spaanse media verdeeld over 'elegante' Blind: 'Dat is het zwakke punt van Girona'

Reacties

Daley Blind maakte in het gewonnen duel met Atlético Madrid zijn eerste doelpunt in het shirt van Girona. Toch zijn de Spaanse media zverdeeld over het optreden van de Nederlander, die niet kon verhinderen dat Álvaro Morata een hattrick maakte.

Spaanse media verdeeld over 'elegante' Blind: 'Dat is het zwakke punt van Girona'
Girona
Girona
4 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

AS zag een prachtige wedstrijd in Estadi Montilivi. 'Een storm van voetbal, van kansen en doelpunten. Er was ook geen gebrek aan kwaliteit om fouten van de tegenstander af te straffen. Dat gold met name voor Álvaro Morata, die een hattrick maakte en de kwetsbare combinatie Eric García - Blind uit elkaar dreef. Dat is het zwakke punt van Girona.'

'Een gekkenhuis', noemde Marca de wedstrijd tussen Girona en Atlético Madrid. 'Het gevoel dat de 3-1 van Blind de beslissing was, duurde net zo lang als deze avond alles leek te duren: een zucht.' Het Spaanse dagblad beloonde het optreden van Blind met één van de drie mogelijke sterren. Aan de zijde van Girona kregen Yan Couto en matchwinner Iván Martín de hoogste beoordeling.

Elegant aan de bal
Sport gaf Blind een 7, na Martín het hoogste cijfer. 'Blind was belangrijk met veel slimme passes op de helft van de tegenstander. Hij vertoonde geen tekenen van druk en was elegant aan de bal en solide in zijn verdedigen. Toonde zijn scorende kwaliteiten door een bal bij de tweede paal binnen te tikken na een ingestudeerde corner.'

El Mundo Deportivo zag dat Blind het in defensief opzicht moeilijk had. 'Hij stond onder druk, omdat Eric García het moeilijk had met de torens van Atlético. Daardoor ontbrak het aan kracht bij voorzetten vanaf de zijkant.' De krant gaf de Nederlander desondanks twee van de drie mogelijke sterren. 

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
3
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
4
Atlético Madrid
35
22
4
9
64-39
+25
70
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.