Spaanse media concluderen: Xavi's hand direct zichtbaar én veel twijfels

Reacties

De media in Spanje zijn het erover eens: Xavi mag zijn avontuur als trainer van Barcelona dan wel met een overwinning zijn begonnen, maar er is nog héél veel werk aan de winkel. 'Het Xavi-tijdperk begint met bepaalde twijfels', concludeert Marca. Mundo Deportivo stelt vast dat Xavi zaterdagavond 'heeft moeten lijden' om van Espanyol te winnen.

Spaanse media concluderen: Xavi's hand direct zichtbaar én veel twijfels
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Espanyol
Espanyol

Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona het heeft nagelaten om de wedstrijd dood te maken. De Catalanen kwamen dankzij een benutte strafschop van Memphis Depay op voorsprong, maar ontsnapten in de laatste twintig minuten meerdere keren aan de 1-1. De krant spreekt van 'steriele dominantie' in de eerste helft. Na de pauze werd duidelijk dat er een 'grote behoefte is aan verbetering', al zal Xavi volgens de scribenten ook genoeg aanknopingspunten hebben gezien.

Barcelona toonde immers 'dominantie, mobiliteit en snelle acties met de duidelijke intentie om te domineren' over Espanyol. Bovendien, schrijft Mundo Deportivo, was 'Xavi’s stempel al merkbaar' bij de aankondiging van de basiself. Xavi gooide immers de zeventienjarige Ilias Akhomach voor de leeuwen. Wel heeft Xavi moeten 'lijden', aangezien het tot de laatste seconde spannend bleef in Camp Nou.

De krant SPORT sluit zich bij de collega’s aan en schrijft ook dat Barcelona heeft 'geleden'. Wel was de hand van Xavi zichtbaar, klinkt het: 'Xavi heeft zijn kaarten open en bloot laten zien: aanvallend voetbal, met een brede waaier aan spelers en een vol middenveld.' De journalist bemerkte een bijzondere sfeer in Camp Nou: 'Nostalgie heeft verbazingwekkende kracht. Weinig dingen zijn zo effectief in het opwekken van gevoelens als een gedeeld blinkend verleden. Barça-fans bevinden zich in die positie, vastklampend aan Xavi, aan een coach die veel meer is. Hij is een idee, een collectieve verbeelding, een belofte van een betere toekomst.'

Het is volgens SPORT moeilijk om niet enthousiast te worden van een ploeg met zoveel jonge spelers (uit de eigen jeugdopleiding) en van een team dat 'onbevreesd investeert in de toekomst en in zichzelf'. Toch ging het bijna mis, aangezien Espanyol kans op kans kreeg. 'Espanyol spaarde Xavi’s leven zaterdagavond en Xavi slaakte een zucht van verlichting. Hij had een overwinning nodig om de ballon van de illusie niet door te prikken.'

Marca kopt met de titel: 'Het Xavi-tijdperk begint met bepaalde twijfels'. Het dagblad verwijst naar de vele kansen die Espanyol kreeg: 'Twijfels vanwege de minuten waarin het team de controle over het spel verloor. De paal voorkwam dat Xavi’s debuut in een tegenvaller eindigde.' De aanstelling van Xavi is in ieder geval in die zin al een succes omdat de hoop definitief terug is in Barcelona, schrijft Marca.

'Xavi’s terugkeer heeft de illusie van Barcelona gewekt. En dat is al heel wat. Bij zijn presentatie was er bijna meer publiek dan bij de vorige competitiewedstrijd en tegen Espanyol leek de atmosfeer op de tribunes op die uit andere tijden.' Uiteindelijk gaat het, ook bij Xavi, wel om de prestaties, onderstreept Marca: 'Barcelona mag dinsdag niet falen tegen Benfica en moet duidelijk verbeteren. Xavi heeft tijd nodig. Er is geduld nodig om ideeën over te kunnen brengen op het veld. Maar het is duidelijk dat er een nieuw tijdperk is aangebroken in Camp Nou.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.