Spaanse bondsvoorzitter wil kalender op de schop gooien

Reacties

De kans is groot dat de voetbalkalender in Spanje met ingang van volgend seizoen een aantal wijzigingen ondergaat. Bondsvoorzitter Luis Rubiales heeft enkele voorstellen ingediend, waarover het belangrijkste comité van de bond zich eind deze maand gaat buigen.

Spaanse bondsvoorzitter wil kalender op de schop gooien

De strijd om de Super Cup gaat helemaal op de schop, zoals Rubiales al eerder aankondigde. Nu heeft de bestuurder zijn plan verder ingevuld. Het is de bedoeling dat vier clubs in januari in een minitoernooi gaan strijden om deze prijs. Er wordt gezocht naar een locatie buiten Spanje.

Normaal gesproken worden de finalisten van het Copa del Rey-toernooi alsmede de toptwee van La Liga uitgenodigd voor deze strijd om de Super Cup. Als een club zich via beide routes plaatst, wordt uiteraard een ander team geïnviteerd.

Ook het toernooi om de Copa del Rey ondergaat mutaties. Nu wordt er in elke ronde (behalve de finale) nog gespeeld met heenduels en returns. Als het aan Rubiales ligt, wordt voortaan alleen de halve finale betwist in een tweeluik. Ploegen uit lagere divisies hebben automatisch het thuisvoordeel in de eerdere rondes. De vier clubs die uitmaken wie de Super Cup wint, mogen allemaal later instromen. Op die manier neemt het aantal wedstrijden iets af.

In de huidige opzet worden de meeste duels in het bekertoernooi in januari gespeeld, waardoor trainers van topclubs er vaak voor kiezen om aan te treden met reserves.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.