Spaanse bondsvoorzitter kondigt revolutionaire Super Cup-strijd aan

Reacties

Vanaf de komende editie gaan in Spanje vier clubs om de Super Cup strijden. Dat heeft bondsvoorzitter Luis Rubiales dinsdagochtend aangekondigd.

Spaanse bondsvoorzitter kondigt revolutionaire Super Cup-strijd aan

De bedoeling is dat de bovenste twee ploegen van de competitie het opnemen tegen de finalisten van het toernooi om de Copa del Rey. De vier clubs reizen naar één stad en verblijven daar vier dagen om de halve finales en eindstrijd te spelen. Het moet een garantie zijn voor grote derby’s en topwedstrijden vroeg in het seizoen.

Het idee van Rubiales moet nog worden goedgekeurd door een commissie binnen de Spaanse voetbalbond, maar dat is slechts een formaliteit. Het mini-toernooi wordt buiten Spanje gehouden en zeer waarschijnlijk ook buiten Europa.

De plannen van Rubiales zijn pikant, zeker door de vete met La Liga-voorzitter Javier Tebas. Laatstgenoemde had het plan om competitiewedstrijden buiten Spanje te laten spelen, om zo te werken aan de globalisering van La Liga. Op die manier hoopte hij zijn competitie extra commerciële waarde te geven in de achtervolging op de Premier League. Rubiales was fel tegen die plannen en uiteindelijk ging het voorstel om het duel tussen Barcelona en Girona in Miami te laten spelen ook niet door, nadat ook de spelersvakbond hevig geprotesteerd had.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.