Spaans trio zit om tomaten voorlopig niet verlegen

Reacties

Gavi, Jesús Navas en Fabián Ruiz zijn in hun geboorteplaats Los Palacios y Villafranca op bijzondere wijze geëerd voor het winnen van de Nations League met Spanje.

Spaans trio zit om tomaten voorlopig niet verlegen
© EL PAÍS
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!
Kroatië
Kroatië
ns
0 - 0
Spanje
Spanje

Het trio ontving dozen tomaten van hun gemeente. Gelijk aan hun lichaamsgewicht, 65 kilo voor Navas, 70 voor Gavi en 82 voor Ruiz. Reden voor het opmerkelijke cadeau is dat in het kleine Spaanse dorp (drieduizend inwoners) de Vereniging van Tomatenproducenten gevestigd is.

Ook worden er drie voetbalvelden in het plaatsje vernoemd naar de voetballers van Barcelona, Sevilla en Paris Saint-Germain. Ruim drieduizend toeschouwers verzamelden zich in Los Palacios y Villafranca om de ceremonie bij te wonen.

Het komt in Spanje wel vaker voor dat spelers voor hun prestaties worden beloond met opvallende cadeau's. Zo is het bij Real Sociedad een traditie geworden. Dit jaar ontving Speler van het Jaar Takefusa Kubo een schaal met enorme hompen vlees en kaas. Eerder werd Martin Ødegaard voor diezelfde triomf getrakteerd op een grote vis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.