Spaans bekersucces voor Schreuder: droomloting komt dichterbij

Met een overwinning op Real Oviedo heeft Dick Schreuder zich met Castellón geplaatst voor de zestiende finale in het toernooi om de Copa del Rey. Het was voor het team van Schreuder alweer de vijfde overwinning in de laatste zes duels.

Castellón
Castellón
2 - 1
Real Oviedo
Real Oviedo

Op het derde niveau in Spanje gaat het uitstekend met Castellón. De ploeg uit de regio Valencia won in Groep 2 liefst twaalf van zijn vijftien wedstrijden. De bekerwedstrijd van dinsdagavond was een interessante test. De vraag vooraf luidde: zou Castellón een middenmoter uit de Segunda División aan het wankelen kunnen brengen?

Dat was absoluut het geval. Schreuder zag dat zijn spelers, onder wie landgenoot Jozhua Vertrouwd, in het spelbeeld niet onder deden voor de bezoekers uit Oviedo. Vlak voor rust werd de ban gebroken door Israel Suero (1-0), een 29-jarige middenvelder die nooit doorbrak in Spanje en via avonturen in Duitsland bij Castellón belandde. Vroeg in de tweede helft liep de thuisploeg via de Deense aanvaller Sebastian Grønning uit naar 2-0. Oviedo kwam door een goal van de Braziliaan Alemão nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.

Vier teams plaatsten zich dinsdagavond voor de zestiende finale, waaronder Valencia en dus Castellón. Woensdag voegen zich waarschijnlijk nog grote clubs als Real Sociedad en Real Betis bij het gezelschap. Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid en Osasuna zijn de vier clubs die pas in de zestiende finale instromen. Schreuder kan dus in de volgende ronde op Barça of een van de grootmachten uit Madrid stuiten.