Southgate zaait verwarring: 'In ons deel van het hotel is niets gebeurd'

Reacties

Gareth Southgate is zeer teleurgesteld in Phil Foden en Mason Greenwood. Maar, zo stelt de bondscoach opmerkelijk genoeg: er zijn géén vrouwen langsgekomen in het deel van het hotel waar de Engelse selectie verblijft.

Southgate zaait verwarring: 'In ons deel van het hotel is niets gebeurd'
© Pro Shots

Maandagmiddag werd bekend dat Foden en Greenwood uit de Engelse selectie zijn gezet, omdat zij de coronaregels hebben overtreden. Op een door een onbekende dame gefilmde Snapchat-video is te zien dat zij met de twee talentvolle spelers op een hotelkamer zit. Daaruit zou blijken dat het duo ongeoorloofd bezoek van een of meerdere dames heeft gehad. Nog los van de regels binnen de Engelse ploeg, is dat sowieso tegen de IJslandse richtlijnen in. De keuzeheer greep daarop direct in: Foden en Greenwood ontbreken in het Nations League-duel in en met Denemarken.

Southgate wilde niet ingaan op wat er precies voorgevallen is, maar zaaide wel wat verwarring met zijn verklaring. 'In ons deel van het hotel is niets gebeurd, we zijn nog steeds informatie aan het verzamelen. Wél zijn de coronaregels sowieso gebroken. Dat is een zeer serieuze situatie, en zo behandelen we het ook. Die jongens zijn naïef geweest. Ik snap dat het jonge jongens zijn, maar uiteraard hebben zij ook op die leeftijd een verantwoordelijkheid. Ik ben zelf vader van jonge volwassenen en weet dat zij fouten kunnen maken.'

Over wat het incident op de langere termijn betekent voor de interlandcarrière van Foden en Greenwood, wilde en kon Southgate niet veel zeggen. Overigens liet de FA in een verklaring weten dat de twee jongelingen het teamhotel niet verlaten hebben. Mogelijk was er buiten het gedeelte voor de nationale ploeg een kamer geboekt.

Nadat eerder Manchester City het gedrag van Foden al veroordeelde, heeft nu ook Manchester United gereageerd. 'De club schaart zich achter de voetbalbond en is teleurgesteld in de manier waarop Mason Greenwood zich in deze situatie heeft gedragen', zo luidt het statement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.