Southgate versterkt Engelse defensie: Trippier start in EK-finale

Reacties

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft voor de EK-finale tegen Italië besloten om van systeem te veranderen en zijn defensie te versterken. Kieran Trippier keert terug in het elftal, wat betekent dat de Engelsen met vijf verdedigers (twee wingbacks) aan de aftrap zullen verschijnen.

Southgate versterkt Engelse defensie: Trippier start in EK-finale
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Trippier neemt de plek van aanvaller Bakayo Saka over. Het is enige wijziging die Southgate doorvoert, maar heeft wel flinke gevolgen voor de tactiek. Engeland begint nu in een op papier 5-3-2-systeem, met Trippier en Luke Shaw op de flanken en Harry Kane en Raheem Sterling voorin. Declan Rice, Kalvin Phillips en Mason Mount zijn de middenvelders; Kyle Walker, John Stones en Harry Maguire de verdedigers. Jordan Pickford staat, zoals gebruikelijk, op doel.

Het is de tweede keer dit EK dat Southgate afstapt van zijn gebruikelijke 4-2-3-1-opstelling. De vorige keer was in de achtste finale, toen de bondscoach zijn defensie versterkte tegen Duitsland. Ook toen kwam Trippier in het elftal. Tegen de Duitsers begon Engeland nog wel met drie aanvallers; nu heeft Southgate ervoor gekozen om een speler uit zijn voorste linie eruit te halen.

Opstelling Engeland: Pickford; Trippier, Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips, Mount; Kane, Sterling.

De finale tussen Italië en Engeland begint om 21.00 uur. Volg het duel via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.