Southgate veegt Chelsea-speculaties overtuigend van tafel

Reacties

Het heeft voor Premier League-clubs geen zin om Gareth Southgate te benaderen als nieuwe manager. De bondscoach zweert trouw aan de Engelse nationale ploeg, minstens tot na het EK van volgend jaar.

Southgate veegt Chelsea-speculaties overtuigend van tafel

Ondanks de nederlaag tegen Oranje afgelopen donderdag in de halve finale van de Nations League krijgt Southgate in eigen land veel lof voor zijn werk. De bondscoach is tactisch flexibel, geeft talenten met succes de kans en presteert over het algemeen uitstekend. Daarom worden suggesties opgeworpen dat de 48-jarige Engelsman ook een kandidaat bij Chelsea moet zijn om Maurizio Sarri op te volgen als de Italiaan naar Juventus vertrekt.

Southgate laat geen twijfel over zijn toekomst bestaan. Gevraagd of hij geïnteresseerd zou zijn in de Chelsea-klus, zegt hij bij zijn persconferentie in aanloop naar het duel met Zwitserland: 'Nee, ik blijf Engeland trouw, zo simpel is het. Waarom zou ik de kans laten lopen om niet alleen invloed te hebben op het voetbal maar ook op de andere zaken die horen bij deze rol? Nee, ik denk er niet eens over na. Ik hoef geen deuren open te houden of geruchten te laten leven. Er is geen kans dat ik Engeland op dit moment verlaat voor een andere klus.'

Een van de coaches die ook genoemd wordt als mogelijke nieuwe Chelsea-manager is Steve Holland, de rechterhand van Southgate. De trainer heeft een verleden op Stamford Bridge en hielp daar als assistent onder anderen José Mourinho, Antonio Conte, Guus Hiddink en André Villas-Boas.

Southgate zegt van Holland nog niets gehoord te hebben over toenaderingen van Chelsea, maar heeft wel begrip voor de ambities van zijn collega: 'Ik weet zeker dat hij in de toekomst een keer de kans gaat grijpen om zelf manager te zijn. Voor mij is hij enorm belangrijk door zijn kennis, ervaring en manier van training geven. Hij is de beste assistent-trainer van het land en we zijn samen dag en nacht met de nationale ploeg bezig.'

Bij de bookmakers is Frank Lampard overigens nog altijd de grote favoriet om Sarri op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.