Southgate houdt Foden uit voorzorg aan de kant op weg naar EK-finale

Reacties

Met een vrijwel fitte selectie heeft Engeland de afsluitende training voor de EK-finale tegen Italië afgewerkt. Alleen Phil Foden deed niet mee. De jonge middenvelder werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Southgate houdt Foden uit voorzorg aan de kant op weg naar EK-finale
© Pro Shots

Engelse media melden dat Foden werd gespaard vanwege lichte fysieke klachten na een botsing op een eerdere training. De verwachting is dat de middenvelder van Manchester City fit genoeg is om zondag tot de wedstrijdselectie te behoren. De door de UEFA verplichte PCR-tests van alle 26 Engelse spelers waren negatief.

Foden was tijdens de eerste twee groepswedstrijden tegen Kroatië en Schotland basisspeler, maar kwam daarna niet in actie tegen Tsjechië, Duitsland en Oekraïne. In de halve finale tegen Denemarken kwam de 21-jarige aanvallende middenvelder in de verlenging als invaller binnen de lijnen voor Mason Mount.

Bij Manchester City maakte Foden, in 2017 wereldkampioen met Engeland Onder 17, dit seizoen wel veel indruk. Mede door zestien doelpunten en tien assists van de achtvoudig Engels international won City de Premier League en de EFL Cup en bereikte het de Champions League-finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.