Southgate geeft Maguire weer een kans bij nationale ploeg

Reacties

Harry Maguire hoeft na zijn veroordeling niet te vrezen voor zijn plek bij het nationale elftal. Daar leek het eerst wel op, omdat bondscoach Gareth Southgate hem uit de selectie zette na de vechtpartij in Griekenland. Southgate heeft echter aangegeven dat er voor de volgende interlandperiode weer gekeken wordt naar de inzetbaarheid van de Manchester United-verdediger.

Southgate geeft Maguire weer een kans bij nationale ploeg
© Pro Shots

Maguire kwam in augustus in opspraak, nadat hij betrokken was geraakt bij een vechtpartij op het Griekse eiland Mykonos. Hij werd opgepakt en veroordeeld voor zware mishandeling. Voor die veroordeling had Southgate de verdediger nog gewoon opgeroepen voor deze interlandperiode, maar na het eerste vonnis - dat Maguire hoogstwaarschijnlijk gaat aanvechten - werd Maguire uit de selectie verwijderd.

Dit bleek vooral om de Engelsman te beschermen tegen alle media-aandacht. Dit legde Southgate uit op een persmoment voor de interland tegen IJsland in de Nations League. 'Hij heeft maar een korte rustperiode gehad en in die periode voerden de gebeurtenissen in Griekenland de boventoon. Het was overduidelijk een moeilijke tijd voor hem, het was dus belangrijk om tot rust te komen.'

Maguire kreeg van de BBC de kans om zijn verhaal te doen na het incident

Tegen IJsland en Denemarken is Maguire er niet bij, maar hij kan volgende maand alweer zijn rentree maken bij The Three Lions, als er wordt gespeeld tegen Wales (oefenwedstrijd), België en wederom Denemarken (Nations League). 'We hebben veelvuldig in contact gestaan de afgelopen weken, we gaan absoluut kijken of we hem in oktober weer in kunnen zetten', aldus Southgate.

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.