Southgate blij met Engelse reactie na 'emotioneel lastige dagen'

Reacties

Gareth Southgate is niet van plan om zijn hele elftal om te gooien voor de troostfinale tegen België. De bondscoach van Engeland zal wel een paar wijzigingen doorvoeren, maar benadrukt dat hij er alles aan wil doen om zaterdag de bronzen plak te pakken in Sint-Petersburg.

Southgate blij met Engelse reactie na 'emotioneel lastige dagen'

Southgate merkt dat het met de motivatie in zijn groep wel goed zit. 'Iedereen wil spelen, maar we moeten daar nog even goed naar kijken', zei de bondscoach vrijdag op zijn persconferentie. 'Het zal niet dezelfde opstelling zijn als in de halve finale tegen Kroatië, maar ik wil zo weinig mogelijk wijzigingen doorvoeren.'

'We zijn erg gemotiveerd om een goede wedstrijd op de mat te brengen', vervolgde Southgate. 'En België heeft in de groepsfase al van ons gewonnen, dus dat zouden we ook graag willen rechtzetten. We hebben de kans om een medaille te winnen op een WK, dat is heel bijzonder. In de geschiedenis heeft pas één Engelse ploeg dat eerder gepresteerd.' Dit was wel de gouden medaille; in 1966 werd Engeland wereldkampioen.

Engeland hoopte in Rusland voor de tweede keer in de historie wereldkampioen te worden, maar afgelopen woensdag ging het mis tegen Kroatië. 'Emotioneel gezien waren het een paar lastige dagen, maar de reactie van de spelers is geweldig', zei Southgate. 'Het is echt een feest om met deze groep te mogen werken. Ze zijn ontzettend hongerig en willen het toernooi op een goede manier beëindigen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De Engelse spelers hebben geen idee wat ze met een bal moeten doen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.