Southampton-goalie verzwijgt blessure: 'Voor mij niet te accepteren'

Reacties

Alex McCarthy verbeet de pijn en maakte zaterdag de negentig minuten vol. Die instelling zette toch kwaad bloed bij Southampton-manager Ralph Hasenhüttl, die zijn keeper een gebrek aan professionaliteit verweet.

Southampton-goalie verzwijgt blessure: 'Voor mij niet te accepteren'
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Want McCarthy had tijdens het duel met Brighton & Hove Albion nagelaten zijn coach op de hoogte te brengen over zijn hamstringblessure. 'Hij zei mij helemaal niets en dat is voor mij niet te accepteren', aldus Hasenhüttl, die anders reservedoelman Harry Lewis had gebracht als vervanger.

De irritatie was extra groot omdat nota bene diep in de extra tijd de overwinning uit handen werd gegeven. McCarthy werd daarvoor verantwoordelijk gehouden. Wat hij had door zijn fysieke ongemakken aanvoerder James Ward-Prowse gevraagd de paal te dekken bij een vrije trap van Jakub Moder. Daardoor stond Neal Maupay niet buitenspel en kon die de 1-1 maken.

Hasenhüttl zag het met lede ogen gebeuren. 'Als je een keeper hebt die niet honderd procent fit is, die niet kan duiken en die iemand naar de eigen doellijn dirigeert, dan wordt een situatie gecreëerd die normaal buitenspel is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.