Southampton-coach waarschuwt Ajax in jacht op Højbjerg

Reacties

Clubs met interesse in Pierre-Emile Højbjerg, onder wie ook Ajax, hoeven er niet op te rekenen dat de middenvelder ondanks zijn nog maar één jaar doorlopende contract voor een schijntje kan vertrekken bij Southampton. Dat benadrukt Ralph Hasenhüttl, de coach van The Saints.

Southampton-coach waarschuwt Ajax in jacht op Højbjerg
© Pro Shots

De 24-jarige Højbjerg ligt nog maar tot medio 2021 vast in het St. Mary's Stadium en is niet van plan om bij te gaan tekenen. De Deens international aast op een stap hogerop en wordt stevig in verband gebracht met clubs als Tottenham Hotspur en Everton. Eerder deze maand werd bekend dat ook Ajax Højbjerg op de korrel heeft.

Mochten de Amsterdammers concreet worden, dan zullen zij diep in de buidel moeten tasten, zo waarschuwde Hasenhüttl vrijdag. 'Wat kan ik erover zeggen? Ik kan zeggen dat we hier een speler hebben met een eenjarig contract en wij willen graag dat hij dit contract uitdient. Als een andere club hem wil hebben, dan moet er een goed bod op tafel komen', aldus de Oostenrijker.

'We moeten op zoek gaan naar een win-winsituatie, waarbij iedereen gelukkig is', vervolgde Hasenhüttl. 'Zolang we dat niet hebben, is hij onze speler en blijft hij gewoon hier. Hij wil alles blijven geven zolang hij hier is. Dat is ook wat ik van hem verwacht, want hij is onze speler en wordt door ons betaald. Ik weet dat er interesse is en hopelijk laat een club die hem wil hebben dat ook daadwerkelijk zien. Gebeurt dat niet, dan blijft hij gewoon hier.'

Højbjerg kwam in 2016 naar Southampton, dat de middenvelder oppikte bij Bayern München. Daar speelde hij in het tweede elftal nog onder Erik ten Hag. De coach zou nu bij Ajax opnieuw graag met Højbjerg willen samenwerken, maar weet dat de Deen een voorkeur heeft voor een stap hogerop in de Premier League.

VI's clubwatcher Freek Jansen besprak deze week de transferzaken bij Ajax. Ook Højbjerg kwam voorbij.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.