Son moet na vertrek Kane de leiding gaan nemen bij Spurs

Reacties

Heung-Min Son is aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Tottenham Hotspur. De Zuid-Koreaan zal zijn ploeg zondag leiden in de uitwedstrijd tegen Brentford.

Son moet na vertrek Kane de leiding gaan nemen bij Spurs
© Pro Shots

Manager Ange Postecoglou moest op zoek naar een nieuwe captain vanwege het naderende vertrek van Hugo Lloris en het al bevestigde vertrek van Harry Kane. Laatstgenoemde rondde eerder deze zaterdag zijn transfer naar Bayern München af. Postecoglou kreeg vrijdag op zijn persconferentie al vragen over wie de aanvoerdersband zou overnemen en beloofde snel duidelijkheid te zullen geven.

The Athletic heeft daar niet op gewacht en heeft vanuit de kleedkamer gehoord dat de keuze op Son is gevallen. Na het afscheid van Kane is hij dé grote ster in het elftal. Son staat voor zijn negende seizoen bij Tottenham, dat de aanvaller in de zomer van 2015 overnam van Bayer Leverkusen. Bij de Zuid-Koreaanse nationale ploeg is hij ook de aanvoerder.

Cristian Romero en James Maddison zijn de tweede en derde captain. Laatstgenoemde kwam pas deze zomer binnen bij Tottenham: Maddison is overgenomen van Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.