Son houdt Spurs in spoor van City, Sunderland weer onderuit

Tottenham Hotspur houdt koploper Manchester City in het zicht. De Londenaren namen de drie punten mee uit Middlesbrough door twee goals van Heung-Min Son. Liverpool walste in eigen huis over Hull City heen, terwijl Sunderland alweer de vijfde nederlaag leed.

Middlesbrough - Tottenham Hotspur 1-2
De Londenaren hielden het lang spannend in het Riverside Stadium tegen het gepromoveerde Boro, waar Marten de Roon in de basis startte. Son was de grote man bij de bezoekers. De Zuid-Koreaan opende de score in de zevende minuut van dichtbij, na een combinatie met spits Vincent Janssen.

Het was ook Son die de 0-2 voor zijn rekening nam. In de 23ste minuut deed hij het op eigen kracht, door zich aan de linkerkant van het strafschopgebied vrij te spelen en de bal in de linkerhoek binnen te knallen. Door een aansluitingstreffer van Ben Gibson in de 65ste minuut was het nog tot het laatste fluitsignaal spannend, maar de zege gaven de bezoekers niet meer uit handen.

Daardoor boekte Spurs alweer de vierde overwinning in zes competitiewedstrijden, goed voor een tweede plaats met vier punten achterstand op koploper Manchester City. The Citizens zegevierden in het uitduel met Swansea City.

Liverpool - Hull City 5-1
Na 45 minuten zaten de drie punten al in de tas voor The Reds. Nadat Adam Lallana de score na ruim een kwartier opende op aangeven van Philippe Coutinho, liep de thuisploeg na een directe rode kaart voor Hull City-verdediger Ahmed Elmohamady verder uit. De Egyptenaar moest inrukken na een handsbal in het doelgebied van de bezoekers en zag James Milner het cadeautje vanaf elf meter uitpakken: 2-0.

In de 36ste minuut pikte ook Sadio Mané zijn doelpunt mee. De aanvaller draaide zichzelf vrij eenvoudig vrij na een niet al te beste aanname en schoot beheerst binnen. Hull deed met een eretreffer van David Meyler in de 51ste minuut nog wel wat terug, maar kreeg amper zestig seconden later alweer een goal van Coutinho (afstandschot in de rechterbovenhoek) om de oren. Milner bepaalde de eindstand vanaf de strafschopstip op 5-1.

Philippe Coutinho was met een assist en een goal belangrijk voor Liverpool, dat vrij eenvoudig won van Hull City.

Liverpool komt door de zorgeloze zege op dertien punten en daarmee bezet de selectie van manager Jürgen Klopp na zes speelronden de derde plaats.

Sunderland - Crystal Palace 2-3
Jermain Defoe zorgde met zijn treffer in de 39ste minuut voor een primeur in dit seizoen. Nog niet eerder slaagde Sunderland - verdeeld over de Premier League en de League Cup tot vandaag zes keer trefzeker - er dit seizoen namelijk in om vóór de zeventigste minuut het doel te vinden. Defoe deed het zaterdagmiddag zelfs twee keer, want in de zestigste minuut verdubbelde hij de marge. Met zijn tweede doelpunt kwam hij op 147 goals in 418 Premier League-wedstrijden, goed voor een negende plaats op de topscorersranglijst net voor Teddy Sheringham (146).

Hij bezorgde The Black Cats met zijn derde en vierde goal van dit seizoen echter niet de eerste competitiezege. De bezoekers bogen de 2-0 achterstand met goals van Joe Ledley, James McArthur en Christian Benteke namelijk nog om. De Belgische spits dompelde Sunderland-manager David Moyes met zijn goal in de absolute slotfase opnieuw onder in rouw, want de Schot leed door die late treffer alweer de vijfde nederlaag in zes wedstrijden en vindt zich met zijn ploeg daardoor terug op de laatste plaats.

Sunderland-aanvaller Jermain Defoe staat na het duel met Crystal Palace op 147 goals in de Premier League.

Stoke City - West Bromwich Albion 1-1
West Bromwich Albion-manager Tony Pulis kon zijn duizendste wedstrijd als manager in het profvoetbal geen luister bijzetten met een zege en mocht van geluk spreken dat hij nog een punt peurde uit het treffen met laagvlieger Stoke City. Joe Allen leek lang de held te worden van The Potters. De Welshe Xavi nam in de 73ste minuut de openingstreffer voor zijn rekening en die leek genoeg voor een driepunter.

José Salomón Rondón gooide in de slotminuten echter roet in het eten van de club uit Stoke-on-Trent, waar Bruno Martins Indi en Erik Pieters een basisplaats hadden. De Venozolaan prikte kort voor het laatste fluitsignaal nog de 1-1 binnen en bracht Stoke City daarmee op de voorlaatste plaats, met slechts twee punten. West Brom kwam op acht punten en dat is goed voor een negende plaats.