Son heeft bij Spurs eindelijk weer eens reden tot lachen

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag mede door een goal van Heung-Min Son in eigen huis stadgenoot West Ham United verslagen: 2-0. Overtuigend ging het allerminst, maar de punten zijn er niet minder kostbaar om. Spurs is momenteel vierde, terwijl het West Ham van manager David Moyes onder de rode streep is beland.

Tottenham Hotspur
2 - 0
West Ham United

Met aanvallers als Dejan Kulusevski, Richarlison en Harry Kane in de basis mocht in aanvallende zin wel wat van de thuisploeg verwacht worden, maar een zeer stroperige eerste helft volgde. West Ham werd gevaarlijk via Jarrod Bowen en Spurs riep bij een handsbal van Thilo Kehrer om een strafschop, maar tot goals leidden dat niet. Kansen waren zeer spaarzaam.

Na rust zette Spurs een tandje bij. Kulusevski kreeg een kans en Kane werd dreigend, het bleek een dubbele voorbode. Na een fraaie steekbal van Pierre-Emile Højbjerg op Ben Davies schoof Emerson Royal de 1-0 binnen.

Vier minuten na de entree van Son in de 68ste minuut was het duel gespeeld. De invaller kreeg de bal mee van Kane en rondde af. Het was voor Son pas zijn vijfde competitiegoal en zijn eerste sinds 23 januari. Bij 2-0 bleef het uiteindelijk bij, waardoor Spurs over Newcastle United heen wipte naar de vierde plaats. The Magpies hebben een duel minder en een punt minder.

Voor West Ham nemen de zorgen alleen maar toe. De ploeg van Moyes staat op een virtuele degradatieplek.