Son direct belangrijk voor Zuid-Korea op Asian Cup

Reacties

Heung-Min Son is erin geslaagd om met Zuid-Korea Groep C op de Asian Cup als koploper af te sluiten. Woensdagmiddag werd de topper tegen China gewonnen, mede dankzij een assist van de aanvaller van Tottenham Hotspur. 

Son direct belangrijk voor Zuid-Korea op Asian Cup
Zuid-Korea
Zuid-Korea
2 - 0
China
China

Son mocht de eerste groepswedstrijden van Zuid-Korea laten schieten, zodat hij zijn club nog van dienst kon zijn in de eerste weken van januari. De aanvaller deed zondag nog mee tegen Manchester United (0-1 nederlaag) en vloog vervolgens naar de Verenigde Arabische Emiraten, om zich bij de nationale ploeg te melden.

Zonder Son won Zuid-Korea al van de Filipijnen en Kirgizië (twee keer 1-0) en dus werd er woensdag met het eveneens nog foutloze China gestreden om de groepswinst in poule C. Zuid-Korea won met 2-0 en Son, die als aanvallende middenvelder meedeed en vlak voor tijd werd gewisseld, leverde de assist op de tweede goal. De openingstreffer was een benutte strafschop van Eui-Jo Hwang.

Door de groepszege treft Zuid-Korea in de achtste finales een van de beste nummers drie uit de groepsfase. Het is nog niet bekend welk land op 22 januari de tegenstander zal zijn. Mocht Zuid-Korea de finale halen, dan moet Tottenham Son tot 1 februari missen. Vanwege de enkelblessure waar Harry Kane mee kampt (de spits staat tot maart buitenspel) komt dit erg slecht uit voor de Londenaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.