Solskjaer ziet ook na recordstart groot verbeterpunt

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer laat Manchester United weer swingen. Onder de Noorse coach scoorden The Red Devils liefst twaalf keer in drie wedstrijden door een 5-1 winst op Cardiff City, 3-1 winst op Huddersfield Town en een 4-1 overwinning tegen Bournemouth. Geen coach in de Premier League begon ooit met meer dan tien goals in de eerste drie wedstrijden.

Solskjaer ziet ook na recordstart groot verbeterpunt

Het geheim? 'Hard werken', stelt de 45-jarige Noor. 'Manchester United hoort zich nooit af te laten troeven op werklust. De spelers weten dat ze talentvol zijn, maar het is heel mooi om te zien dat ze zó hard werken. Dat is de basis', aldus Solskjaer, die naar eigen zeggen heeft genoten van zijn spelers. 'Ze hebben enorm veel kansen gecreëerd met vermakelijk aanvallend voetbal. Dit is wat de fans willen zien, dit is wat wij willen zien en de spelers lijken zichzelf er ook mee te vermaken.'

Toch blijft er ook voor Solskjaer werk aan de winkel. 'De trainingen zijn van een hoog niveau, de scherpte en het tempo zijn heel goed, maar we moeten ons nog verbeteren om ook de nul te houden', verwijst de Noorse manager naar het feit dat David de Gea al zeven wedstrijden op rij minstens één keer de bal uit het net moest vissen. 'Iedereen denkt dat ik alleen maar wil aanvallen, maar het begint bij de verdediging. Zonder tegengoals is de kans heel groot dat je een wedstrijd wint. De beste manier om te verdedigen is door de bal te behouden en aan te blijven vallen.'

Herrera
Waar Paul Pogba stelde blij te zijn met de verandering in speelstijl na het ontslag van José Mourinho, daar heeft Ander Herrera weinig zin om de vuile was buiten te hangen. 'We hebben nu de laatste drie wedstrijden gewonnen, maar ik heb geen zin om vergelijkingen te maken. Ik ben José erg dankbaar voor wat hij voor de club gedaan heeft. Maar onze aanvallers genieten van de huidige speelstijl en dat maakt het voor de rest ook makkelijker', aldus de Spanjaard, die zondag de assist leverde op de tweede goal van Pogba.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.