Solskjaer zegt sorry tegen AS Roma: 'Het was niet respectloos bedoeld'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van AS Roma. Die waren namelijk boos over eerdere 'respectloze' uitspraken van de Manchester United-manager. Beide ploegen treffen elkaar in de halve finale van de Europa League.

Solskjaer zegt sorry tegen AS Roma: 'Het was niet respectloos bedoeld'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
6 - 2
AS Roma
AS Roma

The Red Devils ontdeden zich in de kwartfinale vrij simpel van Granada, terwijl de Romeinen (zoals we allemaal nog wel weten) over twee duels te sterk bleken voor Ajax. En dus treffen beide ploegen elkaar in de halve eindstrijd, waarvan de heenwedstrijd donderdagavond op de rol staat. Vooruitblikkend sprak Solskjaer een tijd geleden: 'Ik ken AS Roma niet zo heel goed, ik heb ze niet zo veel zien spelen. Ik weet alleen dat ze tegen Ajax twee goede duels hebben gespeeld.'

Dat zette dinsdag kwaad bloed bij de AS Roma-fans. Zij hingen bij het trainingscomplex posters op, met daarop Solskjaer en zijn uitspraak, én de tekst: 'Zorg ervoor dat ze weten wie we zijn!'. Dat was uiteraard een boodschap aan de spelers, rechtstreeks verwijzend naar de quote van de Noorse manager van Man United, waar het de laatste tijd behoorlijk onrustig is. Nu is Solskjaer nog even teruggekomen op zijn woorden.

'Shirts geruild'
Hij legde uit dat hij het niet verkeerd bedoelde. 'Die vraag werd me direct na de wedstrijd tegen Granada gesteld, ik was vooral blij dat we ons hadden geplaatst voor de halve finale. Natuurlijk heb ik AS Roma wel bekeken, maar we hebben ze nog niet heel uitgebreid geanalyseerd. Het was totaal niet respectloos bedoeld. AS Roma is een fantastische club. Ik heb thuis shirts van Francesco Totti en Daniele De Rossi, die heb ik met ze geruild toen ik nog speler was.'

De gedachten van Solskjaer gingen ook nog even terug naar 2007, toen Manchester United op Old Trafford met 7-1 won van AS Roma. Dat was in de return van de kwartfinale van de Champions League, nadat het heenduel in 2-1 was geëindigd voor de Italianen. De Noor was toen nog speler: hij viel na een uur in voor Ryan Giggs. 'In het heenduel was ik nog basisspeler', weet Solskjaer nog. 'Maar die return was absoluut magisch. Daar hebben we écht laten zien hoe goed Man United kan zijn. Zo'n avond willen we nu weer', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.