Solskjaer steunt Ten Hag na onrust rond Rashford

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft de hoop dat bij Marcus Rashford een knop is omgegaan na de rel rond zijn avondje uit in Belfast. Volgens de voormalige manager van Manchester United kan Erik ten Hag onmogelijk verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van de 26-jarige linksbuiten.

Solskjaer steunt Ten Hag na onrust rond Rashford
© Pro Shots

Het verhaal is bekend: Rashford meldde zich op de ochtend van vrijdag 26 januari ziek. Even later werd bekend dat hij niet alleen op woensdagavond was uitgegaan in Belfast, maar ook op donderdagavond. Ten Hag wilde de zaak niet openlijk bespreken. De Nederlander sprak van een 'interne kwestie'. Wel maakte Manchester United met een statement duidelijk dat er opgetreden was tegen het gedrag van de Engels international. 'Hij heeft verantwoordelijkheid genomen voor zijn acties', was onder meer te lezen. Rashford miste de FA Cup-wedstrijd tegen Newport County op 28 januari en mocht van Ten Hag een halve week later uit tegen Wolverhampton Wanderers gewoon weer starten.

'Ik ben drie jaar de manager geweest van Marcus, ik ken hem goed', reageert Solskjaer tegenover persbureau Reuters. 'Het is niet mijn taak om een discussie over hem te voeren, maar vorig seizoen was hij fantastisch en uiteindelijk draait het in het voetbal om constant zijn. Marcus en veel andere spelers hebben niet hun topniveau gehaald dit seizoen. Ik weet zeker dat dit voor hem een wake-up call is geweest', aldus de Noor over de rel. 'Hopelijk stimuleert hem dit alleen maar.'

Solskjaer vindt het onzin als er vanwege dit incident extra kritisch zou worden gekeken naar de rol van Ten Hag, die de discipline moet waarborgen. 'Is het aan de manager om het beste in hem naar boven te halen of is het de verantwoordelijkheid van de speler om het beste uit zichzelf te halen? Ik denk dat het meer het laatste is', zegt de oud-aanvaller die tussen eind december 2018 en november 2021 de leiding had op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.