Solskjaer sluit komst Agüero uit: 'Ik keur dat af'

Reacties

Na afloop van zijn contract is Sergio Agüero straks transfervrij en daardoor is een van de meest scorende spitsen van dit decennium komende zomer gratis op te pikken. De topclubs staan naar verluidt in de rij, maar Manchester United sluit niet aan. Manager Ole Gunnar Solskjaer gaat het niet eens proberen bij de Argentijn, die tien jaar voor de aartsrivaal speelde.

Solskjaer sluit komst Agüero uit: 'Ik keur dat af'
© Pro Shots

In zijn periode bij Man City groeide Agüero uit tot buitenlands topscorer in de Premier League, maar na dit seizoen komt er een einde aan zijn periode in Manchester. Ook omdat Man Utd zeker niet in zee gaat met Agüero. Solskjaer, zelf clubicoon van Man Utd, is geen fan van transfers tussen rivaliserende clubs.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

'Loyaliteit is een waarde die ik heel serieus neem. Ik verwacht dan ook niet dat een speler die tien jaar voor een club heeft gespeeld naar een aartsrivaal vertrekt', sprak Solskjaer uit. In het verleden zijn er genoeg spelers geweest die voor beide clubs uit Manchester uitkwamen. Peter Schmeichel, Andy Cole en Carlos Tévez bijvoorbeeld. 'Ik keur dat af', is Solskjaer stellig. 'Ik weet dat we allemaal professionals zijn, maar als je speelt voor Man Utd ga je niet naar Man City.'

De afscheid nemende Agüero krijgt van Man City een standbeeld aangeboden, het is de vraag waar zijn toekomst ligt. De spits werd al gelinkt aan Barcelona en ook Chelsea schijnt in de race te zijn.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.