Solskjaer probeert chagrijnige Van de Beek te kalmeren met eigen 'record'

Reacties

Het beeld sprak boekdelen: Donny van de Beek die opgepept moest worden door zijn teamgenoten en boos zijn kauwgompje in de richting van Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer gooide. De Noorse coach begrijpt dat Van de Beek chagrijnig is door zijn reserverol, hij kan uit ervaring spreken.

Solskjaer probeert chagrijnige Van de Beek te kalmeren met eigen 'record'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Everton
Everton

Van de Beek wilde deze week maar wat graag invallen tijdens het Champions League-duel met Villarreal, maar tot zijn frustratie maakte Solskjaer geen gebruik van hem. Van de Beek had vervolgens de pech dat een camera zijn onvrede vastlegde (zie video onder).

Als speler zat Solskjaer zelf regelmatig in zo'n situatie. 'Ik ben waarschijnlijk vaker dan elke andere speler ingebracht als wisselspeler, ik moet een recordaantal optredens als invaller op mijn naam hebben staan. Je moet altijd klaar staan. Ik ben een paar keer niet gelukkig geweest, maar het is de beslissing van de manager.' De oud-spits kwam voor Manchester United tot 235 wedstrijden in de Premier League, 84 maal viel hij in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Solskjaer neemt het de Nederlander in ieder geval niet kwalijk. 'Ik geef de leiding aan een team vol met internationals, competitieve voetballers die allemaal het verschil willen maken en spelen. Ze willen allemaal op het veld staan. Natuurlijk willen ze dat', vindt Solskjaer op het persmoment voor de wedstrijd tegen Everton.

En dus heeft Solskjaer geen problemen met de houding van Van de Beek. De ex-Ajacied heeft volgens de Noor nooit op negatieve wijze zijn stempel gedrukt op het elftal. 'Als we succesvol willen zijn als elftal, hebben we positieve energie nodig. Geen energieverslinders of zeurende spelers. Maar Donny heeft zijn teamgenoten nooit negatief beïnvloed, laat ik dat vooropstellen. Als dat wel gebeurt, wordt het een ander verhaal. Dan zou ik steviger optreden.'

Manchester United staat komend weekend tegenover Everton in de Premier League, aan die club werd Van de Beek afgelopen zomer gelinkt voor een tijdelijk vertrek. Manchester United blokkeerde echter een vertrek, meldde zaakwaarnemer Guido Albers in de Transferdeadline Show van VI.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.