Solskjaer krijgt lachers op zijn hand: 'Gelukkig was Mourinho er niet'

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer prijst zich gelukkig met de geflatteerde zege van zijn ploeg op Brighton & Hove Albion. De coach is opgelucht en had nog ruimte voor een grapje.

Solskjaer krijgt lachers op zijn hand: 'Gelukkig was Mourinho er niet'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 3
Manchester United
Manchester United

In een vrij bizarre wedstrijd in het Amex Stadium was Brighton de gevaarlijkste ploeg. De gastheren hadden echter buitengewoon veel pech in de afronding: liefst vijf keer stond het aluminium in de weg. Leandro Trossard deed dat alleen al drie keer, iets wat veertien jaar geleden voor het laatst gebeurde in de Premier League (Cristiano Ronaldo namens Man United).

United won uiteindelijk dankzij een penalty die gegeven werd ná het laatste fluitsignaal. Solskjaer kon dan ook niet anders dan ruiterlijk toe te geven dat zijn ploeg gemazzeld had. 'We moeten eerlijk zijn en erkennen dat Brighton de meeste kansen had. We zijn goed weggekomen vandaag, een punt was al veel geweest, meer verdienden we eigenlijk niet', aldus de Noor.

Ook Solskjaer stond er versteld van hoe vaak Brighton de paal of lat raakte. 'Gelukkig was José Mourinho hier niet om de afmetingen van het doel te checken', grapte hij, verwijzend naar de Europa League-wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Shkendija, waarbij Mourinho op verzoek van zijn keepers de hoogte van de lat controleerde. De Portugees ontdekte zo dat het doel van de Macedoniërs verkleind was.

Solskjaer was overigens wel blij dat zijn ploeg weer eens wist te scoren in de slotfase, in het verleden een belangrijk wapen van Man United. 'Dat is voor ons wel een ding. We hebben het er veel over gehad dit seizoen dat we vaker moeten scoren in de slotfase. Afgelopen seizoen waren wij na Liverpool het team met de minste nederlagen, maar we hebben te veel gelijkgespeeld. Dit is een geweldige boost voor ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.